5 Şubat 2019 Salı

KOLAY ANDROID UYGULAMA GELİŞTİRME

MIT APP INVENTOR

NEDİR?

İlk olarak Google tarafından geliştirilen, sonrasında MIT(Massachusetts Institute of Technology)'nin geliştirmeye devam ettiği bir web uygulamasıdır.Başlangıçta amacı çocuklara android programlamayı öğretmek, daha zevkli ve görsel hale getirmek olsa da sağladığı kolaylıklardan dolayı kullanıcı kitlesi sadece çocuklar olmaktan çıktı ve Google Play Store'da MIT App Inventor ile geliştirilmiş çok fazla sayıda uygulama yerini aldı. 

*Uygulama geliştirmeye başlamak için appinventor.mit.edu/explore/ sayfasında sağ üstte bulunan Create apps! butonuna tıklayıp Google hesabınızla giriş yapmalısınız.
Kısaca, giriş yaptıktan sonra karşımıza çıkan sayfayı tanıtarak başlamak istiyorum.
  1. My Projects: Var olan bütün projelerimize giden kısayol.
  2. Gallery: Diğer App Inventor kullanıcılarının kendi geliştirdikleri uygulamaları gönüllü olarak paylaştıkları galeri. İhtiyacınıza uygun olanları veya geliştirmek istediğiniz bir uygulamanın benzerlerinin olup olmadığını ücretsiz ve hızlı bir şekilde inceleyebileceğiniz bir galeri.
  3. Guide: MIT'nin App Inventor için hazırladığı bütün dokümantasyonlara ulaşabileceğiniz bir kısayol.
  4. Report an Issue: Uygulamada bir hata ile karşılaştığınızda bu kısayolu kullanarak MIT'ye bu hatayı raporlayabilirsiniz.
  5. Bu menüler diğer derslerde kullanıldıkça anlatılacak
  6. Start a New Project ile yeni bir proje oluşturup başlayabiliriz.

İYİ ÇALIŞMALAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son Eklenen

C# Ders-5

Döngüler(Loops) Döngüler, bir işlemin defalarca tekrarlanması gerekiyorsa, aynı kodu tekrar tekrar yazmaktan kurtulmamızı sağlar. Gerçekl...

Popüler Yayınlar